Astrologi - freak (nästan)

Tycker du som jag att det är kul med astrologi. Mycket stämmer. Hittade detta på Expressens hemsida. Det är ju bara att tacka och ta emot om det blir så bra som det står där. Detta gäller alltså för hela 2008. Kan ju tillägga att jag alltid drömt om att plugga vidare. Det hoppas jag nu göra till hösten. Viljestyrkan är alltid framträdande hos mig. Det där med kärleken är ju en komplicerad sak som kommer tillbaka. Den har alltid varit svår i mitt liv. Men, det kan ju bara bli bättre.
Hahah Aldrig bli nöjd. Det är ju JAG!!! känner dom mig???

Skytten (23/11-22/11)

Årets tema: Viljestyrka
I år plockar du fram dina gamla drömmar och ger dem en ärlig chans, beslutsam att äntligen nå dina mål. Det gäller särskilt i kärlek, men även jobb och ekonomi mår bra av en extra dos effektivitet och vilja!

Kärlek:  Rosa chanser duggar tätt under hela året men du satsar kanske mest under våren eller hösten. Någon ur ditt förflutna kan få det att säga klick!


Pengar: Du tjänar på att vara envis och tro på dig själv, en udda affär eller investering kan ge fina slantar i börsen.


Se upp för: Att aldrig bli nöjd. 
 


Hemma igen..

efter en mysig helg på landet med Robin och hans kompis Rasmus. Min jobbarkompis kom också med sin familj på lördagen och vi hade det mysigt tillsammans. Vi åkte runt lite och visade området och sedan vart det fiske. Sammanlagt så tog väl sällskapet upp ca 4-5 små aborrar, dock för små för att äta. Så de fick stillsamt hamna i vattnet igen.
Lilla Oscar 2 år älskade blåbär så vi tog en promenad för att leta efter säsongens sista bär. Några hittade vi iallafall.

Efter nästan en hel dag utomhus vart man väldigt trött efter middagen. Tror alla var trötta. Vi hade underbart väder hela helgen. Tidigt isäng vart det. Vaknade vid 3-tiden av att mina underbara tonåringar fortfarande tittade på film och eldade i öppna spisen. Då vart mamsen ARG. Bums i säng vart det för dom. Sen tog det ett tag att somna om.

Måste snart börja packa träningsväskan för imorgon också.  Maddis!!  Lycka till i Göteborg. Tänker på dig.

Ha de´

Ingela


En fin trappa

Kom ju på att jag måste ju få visa vad min underbara son Robin gjorde på landet när han vart rastlös. Kolla själva. Han själv var nöjd och det är huvudsaken. För att kunna utföra detta har han också röjt och grävt ur en riktigt gammal naturtrapp som höll på att försvinna helt.


Mitt i veckan

Känner man att man längtar till helgen. Det är segt på jobbet och segt hemma och segt i huvet och....... Det skall iallafall bli kul att åka till landet i helgen. Min yngsta tar med sig sin bästa kompis och sedan kommer en jobbarkompis med familj på besök. Kul, får vi visa hur vi har det.

Ska försöka träna i morgon också. Danne, min personliga PT och son tjatar på mig om träning. Han går verkligen in för att stötta. Vi skrattade till bägge två när vi upptäckte att vi är lika dana. Jag tjatar på honom om skolan och han tjatar på mig om träningen. I love you, my son.



Jaha, så har man tagit ett beslut.

Jag skall börja ev om jag kommer in plugga på Komvux. Läsa in en ekonomiassistentutbildning på distans 30 veckor, suck.. Men det skall nog gå bra. Mycket av detta kan jag lite av redan så det skall nog gå bra.

Har även fått ett jobberbjudande från ett konkurrerande företag till vårt. Lite intressant, skall åka och titta på det nästa vecka. Har börjat fundera på vad jag vill göra med mitt liv. Ojjjjjj vad mycket det vart. Lite av varje, finns det något jobb där man kan göra lite av varje och dessutom vara utomhus när det är bra väder och inomhus när det är dåligt? Låter väl som ett drömjobb. Annars är det som vanligt.

Men min helg var underbar. Soligt väder hela helgen. Fick tyvärr ingen fisk i lördags men är glad för det. Jag fick ju åka på Linneas 2-årskalas och få underbart goda hembakta bullar och tårta. Tack Carro. Det är alltid trevligt hos dig. Kvällen fördrevs i soffan med ett glas vin och Mordet i Midsommer och Nina gjorde mig sällskap. Förlåt, men jag tror faktiskt att jag slumrade till lite granna. Matte kom hem vid 22.00 och pratade bilutställning för fulla muggar.

När söndagen kom ville vi alla röra på oss på nåt sätt. Det slutade med att vi åkte till mitt jobb. Barnen tränade på gymmet och jag och Matte promenerade i Hagaparken i över 2 timmar. Underbart. Tack min älskade för en avkopplande dag. 

Veckans boktips




"Stella & Sebastian" av Jenny Leeb.


Stella & sebastian har varit ihop många år, och ses som det perfekta paret. Men eftersom Stella känner att de inte går vidare i förhållandet, så väljer hon att bryta upp. De lever på varsitt håll, och när Sebastian träffar en ny tjej, anna. Så blir Stella chockad över hur hårt hon tar detta......

Tack Lola för boktipset...

Veckans horoskop


Skytten Vecka 35 ( 25 augusti - 31 augusti)

KÄRLEK Visst är det romantik som kommer till dig nu. Här kan du också göra trivsamma nya bekantskaper och du bör få det trivsamt rart. Kärleken är nu din bästa vän.

ARBETE/HÄLSA Vänliga berömmande ord kan du nu komma att få höra om ditt sätt att genomföra arbetet. Jag tror att det piggar upp dig. Du verkar få roligt och du tycks vara frisk.

EKONOMI Barn kan nog kosta dig en del nu, men jag tror att det är som det ska vara och du verkar vara glad i barn. Vinstchans i spel är liten, nästan obefintlig. Lyckotal: 7, 13, 26, 29, 37, 38, 45
Bästa lyckotal: 38



Jaha det var denna veckas horoskop. Inget att kommentera förrutom att jag känner mig väldigt frisk, javisst. (hahah)

Ensamhet ibland alla tvåsamheter

Helt rätt. Håller med tras.blogg.se. Har upplevt detta problem på håll så att säga. När min pappa gick bort så hade helt plötsligt min mamma inga vänner kvar för alla hade ju respektive och hade inte alls någon förståelse för att hon ville umgås med "sina" vänner själv. Dvs hon vart ganska ensam. På ålderns höst tar man ju inte för sig så mycket att man skaffar nya vänner.

Till alla där ute. Hur kär man än är så är inte allt beständigt. Det händer saker i livet som man inte styr över själv.

Som tjej är det viktigt att man har egna kompisar som man gör tjejgrejer med. Kroppen och hjärnan behöver det lika mycket som att killarna behöver få umgås spontant utan att behöva "tänka på att föra sig". Vi har ju faktiskt olika behov och dessa håller man tillbaka lite i ett förhållande.

Själv skall jag åka och fiska nu.

Kram på er.

Ingela

Smart living

Kolla vad man kan göra på 4 kvadrat. Wow.....

http://www.aftonbladet.se/hemtradgard/inredning/article3155907.ab?service=galleryFlash



Imponerande....

Fredag


Idag var det sista dagen på veckan. Sköööönt. Jag har inte varit mig själv denna veckan. Känns som om man inte kommit igång riktigt efter semestern.  Hade bilen till jobbet idag och det var tur för jag var lite sen imorse. Kom ut och startade bilen och bensinlampan lyste röd. Typiskt!!!! Tänkte att det räcker nog till jobbet, vilket det gjorde. Avdelningen var på trivsellunch idag på vår sushi-restaurang runt hörnan. Idag var vi 7 st för vår nya tjej var med också. Börjar hos oss om 14 dagar. Underbart som vanligt. (för dig som följer mig blogg kommer att upptäcka att jag besöker detta ställe ofta)!
På mötet bjöd Carro på hembakt. Urgoda bullar med vanilj i. Tack, som vanligt är det jättegott det du gör. Mmmm yummie. I like it.



Under eftermiddagen vart jag och familjen bjudna till min svåger på liten fest då han fyller år idag. Jag, Danne och Robin åkte dit vid 6.  Där bjöds det på god smörgåstårta med räkor och annat smaskens. Tårta och kakor fanns det också. Vi fick ju också tillfälle att träffat mina killars kusiner och kusinbarnet Emelie som blivit 8 månader. Hur gullig som helst. Några som var proppmätta gick därifrån väldigt välmående vid 9 tiden.
På väg hem kom vi på att vi måste handla lite. Vi åkte till Stinsen. Tack du som kom med förslaget att affärer skall vara öppna till 22.00. Det räddar många. Vi köpte lite yoghurt, och annat plus att jag letade efter en present till en liten 2-åring som fyller år i morgon. Skoavdelningen fick ett besök av oss alla 3 som provade lite skor men gick därifrån utan att ha köpt nåt.

Ska nog krypa till kojs nu. I morgon är det den stora fiskaredagen. Tjejmetet ute på Djurgården. Håll tummarna för att jag får nån fisk.

Sömniga hälsningar gääääsp


Ingela

Veckans horoskop



Veckans horoskop


Skytten Vecka 34 (18 augusti - 24 augusti)

KÄRLEK Den raraste kärleken upplever du nog i din bostad nu. Fester kan vara roliga att komma på, men de verkar stojiga och tröttsamma så hemma blir bäst. ARBETE/HÄLSA Nu verkar det nästan som att du skulle vara fri ifrån allt vad arbete heter. Det mesta går undan så lätt för dig och kvicktänkt är du. Har du ledigt så njut och stressa inte. EKONOMI Nu kan andra tycka att ditt sätt att skaffa pengar är för enkelt och du bör inte sakna tillgångar, veckan verkar rik på inkomster. Men i spel ska du vara försiktig nästan snål.

Lyckotal: 8, 16, 19, 28, 34, 36, 45
Bästa lyckotal: 28  


Gulp, menar dom mina tonåringar? Mina fjuniga målbrottsvarianter samt träningsnarkomaner? Måste nog vara det som är kärleken hemma, hahah. Att jag tycker om fester är rätt, också att jag faktiskt ibland väljer att stanna hemma om det blir FÖR stort. Det är skönt att vara hemma också. Ekonomin stämmer absolut inte. Men vem vet veckan är ju inte slut ännu. Jag kanske blir rik innan veckan är slut.

kram på er

ingela

När nån slutar på jobbet

blir det ganska tråkigt. Särskilt när det är någon som man tycker om. En av våra konsulter slutade idag. Hade velat ha henne kvar så duktig som hon var.

Annars är det väl som vanligt antar jag. Känner mig lite duktig eftersom jag tränat nu två dagar på raken.. Igår tränade jag kondition men det gick trögt. Mitt mål är att motionscykla minst 1 mil per pass det passar mig till och börja med fast i går orkade jag bara 7 km. Fanns ingen motivation till mer. Idag har jag tränat styrka i 40 minuter sedan tittade jag på när några av mina kollegor spelade inomhusfotboll och Danne fick vara med. Danne, du spelar som en ängel.. Puss mamma

Vår ständiga privatchaufför Mats hämtade oss vid 6 - tiden. Hem och laga mat. Pasta med bladspenat och fiskpinnar. Mums..

Hittade en kul bild på Aftonbladets hemsida. Katten finns i Chicago och heter Yoda. Matte har opererat in ett chip i örat. Hon är rädd att någon skall katt-nappa deras gullegris för att han är så speciell.



Det var allt för denna dag..

Ciao

Första arbetsdagen efter semestern

Den sög kan man säga. Trött, tröttare än tröttas efter att ha haft svårt att somna igår kväll. Somnade nån gång vid halv 2 tiden och det känns. Det tokringde som vanligt på jobbet en måndag. Men det var kul att träffa alla glada ansikten. Åt lunch med Berit och Anette på sushihaket runt hörnan. Där har det varit stängt hela sommaren för ombyggnad så gissa om vi var sugna på sushi. Ombyggnationen vart jättebra. Barbord utmed fönstren så att man kan sitta och titta ut om man äter själv. Min fd chef var och hälsade på som hastigast. Jag saknar henne oerhört mycket. Hoppas att vi snart jobbar tillsammans igen. Saknade Carro på jobbet. Vi har så roligt tillsammans att det märks när hon är borta. Hon kommer imorgon ;-)

Jag fick en inbjudan idag till en tjejmiddag hos Bettan igen... Tack gumman för att du fixar. Du är bäst.

Vad jag inte tycker om denna dag är att man pressar Susanna Kallur att svara på varför hon ramlade. Guud hon var ju ledsen. Måste dessa reportrar vara som gamar?? Give folks a break. Intervjun skulle bli mycket bättre om hon fått vila sig en stund. Eller är det så att vi njuter av att se folk gråta? Vad vet jag, känns inte som jag kan stå för det iallafall.

Efter jobbet idag kom min svåger Mattias från Väsby för att fika och hämta DVD-filmer som vi lånat för länge sedan.
Trevligt med en pratstund. Han hade varit på semester i Bossnien och Kroatien med kompisar därifrån. Innehållsrika berättelser som vanligt. Pratade lite data då Daniel funderar på att köpa en bärbar vid lön.

I väntan på att Mats och Danne kommer hem är det dags att laga till lite att äta. Det märks att vi haft semester. Middag vid halv 8!!! Det är ju bara jag som arbetar nu. De andra är fortfarande sjukskrivna/sommarlovslediga. Barnen börjar skolan på torsdag den 21. Äntligen, kanske kan det bli lite ordning igen...

Spisen väntar.....


Veckans boktips

Hej tänkte lägga in ett boktips i veckan då jag läser en hel del. Har du någon bra bok som du vill dela med dig utav så är det bara att skriva en liten kommentar så skriver jag om den med dig som tipsare...

Vå väl Ingela

Nu är det roliga över

I morgon skall jag börja arbeta igen. Skall bli riktigt skönt att komma in i ekorrhjulet igen efter 3 veckor. Ett problem dock, kan bli det här med att komma isäng i tid. Jag vet också att jag fått nya kollegor så det skall bli kul. En ny dator har jag också fått. En bärbar. Tack så mycket. Nu blir jag ännu mer effektiv.

Humlan

Tog ett litet kort i skogen där det vimlade av humlor. Denna var så stor att den nästa inte orkade röra på sig.


Boktips

Under semestern så läste jag bl a Snabba cash av Jens Lapidus då många sagt mycket om denna bok. För dig som inte läst den kan jag berätta att det handlar i stort sett om 3 killar med olika bakgrunder som söker makt, status och pengar på olika sätt men ändå strävar mot samma mål. Jag tycker att boken var spännande. De skriver om Sollentuna där jag kommer ifrån. Lite kul faktiskt att känna igen sig. Har du läst nästa bok av samma författare. Heter  Aldrig fucka upp. Har du läst den? Skriv gärna en liten kommentar vad du tyckte om den.

Vinet är ett rosé och heter Leva. Urgott, kan rekommenderas till en spännande bok.


Leksandsbröd

Här är ett ställe som vi besökte när vi var förbi Leksand med Annika och PJ. Bilden talar för sig själv. Här finns det massor med olika former av hårt bröd.



Vi passade på att handla lite praktiska saker till brödet vi köpte. Gulliga förvaringboxar till de stora runda kakorna samt till trekanterna. Mindre smulor på bordet *ler*
Ni som känner mig vet ju att det är ett av mina fobier.



Grilltajm

Här är Matte i full fart med att se till att familjen får mat. Grillmästare kan han snart kalla sig. Det vart mycket grillat under semestern...



Man blir törsig av att grilla sägs det.....


 

Dagens horoskop för Skytten







Skytten 23/11-21/12

Det handlar inte så mycket om dig, mer om människorna runt dig. Försök att medla lyckas knappast.


På besök i Borlänge

Hittade vi dessa underbara Münsterländertjejer. Maja är 9 år och moster till Nessie på kortet ca 12 veckor. Vi fick umgås i 2  innehållsrika dygn. Tack till Annika och PJ för att vi fick komma och våldgästa.

Kramar från mig till er





Maja 9 år och så ståtlig. Vunnit massor med priser och är hur klok som helst.

Lägg av morsan! Låt mig vara ifred



Kaffe Latte konst.

Jag och Danne var på café i stan som serverade underbara caffe lattes.. se bild nedan. Jättevackra eller hur?




Annars kan man gå på café på Östermalm som heter Saturnus. De har Sveriges storaste kanelbullar. Promise.. Testa, lite dyrt men gott...

Fin utsikt

Här står jag på landet och fotar ned mot vår damm där man fiskar och grillar och myser..Tar 2 minuter så är man där. Vår tomt är på vänster sida bakom sopbehållaren.


Regnig sommar

Det har ju regnat en hel del i sommar. Lyckades hitta en regnbåge under vår bilfärd.


Tjejmetet 23 augusti Djurgårdsbrunnskanalen

Gillar du också att fiska? Gör då mig och många andra tjejer sällskap den 23/8 vid Djurgårdsbrunnskanalen. Kostar 100 kronor och spö finns för 50 kronor. Bete och sånt får man också plus en fin tröja som den står tjejmetet på.  Efter fisket har vi picknic och priser delas då också ut för största fisk och flest fiskar.....mm. Priserna varierar men det brukar vara fiskegrejor samt Ålandskryssningar Övrig info se http://www.sportfiskarna.se/kalender/.

Alla tjejer är välkomna att fiska (men familjen får följa med som sällskap endast)


Skogen = Kantareller

Jag är ju en liten skogsmulle som gärna drar ut familjen i skogen. Denna semester var vi ute 4 gånger och fick lön för mödan vid 3 tillfällen.. Det vart ungefär 1 liter varje gång. Vi fiskade också men fick inte så mycket. Robin fick små aborrar som vi slängde tillbaka igen. När vi fiskade i vår damm så fick även jag napp..men den var för liten den också..

Måste bara visa en del av vår goda svampmiddag...


Ett nytt staket på vår solterass på landet

byggdes också av Mats och Robin under sommaren. Robin har varit en jätteduktig hantverkare och har många ideer om hur man kan göra. Alla kan dock inte genomföras så som han vill och då har man en sur tonåring... (känns lite som på jobbet. En arkitekt ritar och förstår inte att byggaren inte kan göra som ritningen säger). Lägg också märke till den lilla trappan till vänster om terassen som också Robin gjort.



För alla mumin-fans...

Jag har en egen Morran hemma hos mig...hahaha. Tänkte på Mumin direkt när jag såg detta....


Jag älskar blommor (pelargoner är ett måste på terassen)



En underbar lilja kallas Tiger-lilja som växer med stor ståtlighet på mitt underbara landställe i Ockelbo.



Min son modellen...

Önskar sig ett modelljobb.....




Världens gulligaste Lucky ...




Jag vill alltid vara med. Är nog världens mest älskade vovve trots att hon skäller ut de flesta i början.. Men vad gör man när man är sååå pratglad och lycklig och inte kan prata..???

Ålandskryss med goda drinkar..

Så här god såg min drink ut på min Ålandskryss jag gjorde i början av sommaren.... Om jag hittar receptet skall jag bifoga det i ett annat inlägg

Jag älskar goda drinkar, synd bara att de går åt så fort.


RSS 2.0